Kitabı oku: «51 De Greșeli Legate De Bani De Evitat La Vârsta De Douăzeci De Ani.»

Yazı tipi:

51 de greșeli legate de bani de evitat la vârsta de douăzeci de ani.

Nume autor: Charlene Bezos.

Nume traducător: Ancuța Cotruț

© Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.

Reproducerea, duplicarea sau transmiterea oricărei părți ale acestei cărți nu este legală, nici prin mijloace electronice, nici în format tipărit. Înregistrarea acestei publicații este strict interzisă și orice stocare a acestei cărți nu este permisă decât cu autorizația scrisă a editorului, cu excepția citatelor scurte într-o recenzie de carte.

Introducere

Ca adult de douăzeci de ani, încerci să-ți prevezi viitorul financiar și, de asemenea, să înveți din greșelile tale din trecut pentru a încerca să creezi o zi de mâine mai bună. La douăzeci de ani, simți că viața de adult este încă nouă și palpitantă.

Îți trec multe lucruri prin minte, cum ar fi cumpărarea unei mașini, a unei case și obținerea unui loc de muncă plătit. Toate aceste dorințe te fac să simți că ți-e predestinat să ai o viață bogată foarte curând. Este o perioadă atât de minunată!

Dar, deși este distractiv să fii tânăr, la vârsta de douăzeci de ani îți poți modela sau distruge viitorul financiar. Trebuie să-ți folosești foarte bine timpul pentru a-ți maximiza potențialul, altfel riști să iei decizii costisitoare, care pot avea un impact semnificativ asupra viitorului tău.

Dacă ești pregătit să-ți construiești viitorul financiar ideal în mod corespunzător, acestea sunt cele 51 de greșeli legate de bani pe care trebuie să le eviți la vârsta de 20 de ani.

1, Neeconomisirea pentru pensie: Când ai douăzeci de ani, pensionarea pare uneori foarte îndepărtată, ceea ce te face să o ignori. Cu toate acestea, neeconomisirea pentru pensie este printre cele mai frecvente și semnificative greșeli legate de bani pe care le poți comite. Avantajul de a economisi bani încă de la vârsta de douăzeci de ani este că mai ai foarte mult timp. Cu cât mai devreme începi să economisești, cu atât poți beneficia mai mult de ratele dobânzilor compuse. Pe lângă economiile tale, angajatorul îți poate oferi niște bani pentru a te ajuta să îți îndeplinești cu ușurință obiectivele de pensionare, printr-un plan de economii pentru pensie, sponsorizat de muncă.

Contribuția unui angajator de doar 5% din valoarea salariului poate avea un impact semnificativ la suma de bani pe care o vei avea la pensie. Dacă nu economisești pentru pensionare de la vârsta de douăzeci de ani, va trebui să lucrezi mult mai mult, în ciuda factorului de îmbătrânire și să contribui cu mai mulți bani pentru pensionare mai târziu, sau să nu reușești să te pensionezi.

2, Greșeala de a intra în datorii cu cardul de credit: Pentru orice tânăr de douăzeci de ani care câștigă mai puțin, poate fi extrem de tentant să cheltuiască o sumă mare și inutilă de bani de pe cardul de credit. E mai ușor pentru un tânăr de douăzeci de ani să plătească viitoarele cheltuieli cu cardul și să le achite mai târziu. Din păcate, mulți oameni din această categorie de vârstă nu își dau seama în ce măsură le pot afecta datoriile viața. Datoriile la cardul de credit pot duce cu timpul la dificultăți mari financiare. Prin urmare, ar trebui să înveți să respecți și să înțelegi ce înseamnă datoriile, pentru a minimiza greșelile legate de bani la vârsta de douăzeci de ani.

3, Alegeri greșite în timpul facultății: În ziua de astăzi, absolvirea unei facultăți este din ce în ce mai costisitoare, iar datoriile la împrumuturile studențești afectează în mod semnificativ viața tinerilor adulți în vârstă de douăzeci de ani. Înainte de a te înscrie la orice facultate, trebuie să iei în considerare accesibilitatea structurilor de școlarizare. Pune-ți întrebări ca: Îmi pot permite școlarizarea? Îmi voi putea acoperi toate cheltuielile dacă sunt admis la această școală? Care sunt oportunitățile de angajare pentru absolvenții acestei facultăți? Sunt disponibile facultăți mai accesibile?

Este posibil să trebuiască să optezi pentru cariere bine plătite și pentru școli la care să te poți înscrie cu un cost accesibil în școlile profesionale și tehnice. Reține întotdeauna că majoritatea angajatorilor nu sunt interesați de unde ți-ai luat diploma, ci mai degrabă iau în considerare capacitatea ta de a îndeplini anumite sarcini.

4, Intrarea în datorii de nuntă: Să ai o nuntă mare este un vis pentru multe cupluri tinere. Cu toate acestea, acest vis vine întotdeauna cu un preț ridicat. Un studiu recent de la CNBC arată că o nuntă medie are costuri cuprinse între 26.000$ și 28.000$! În funcție de zona în care locuiești, costul poate crește chiar și până la 70.000$ sau mai mult! Toate acestea sunt niște sume uriașe pe care trebuie să le cheltuiești pentru un singur eveniment.

În loc să acumulezi datorii în cea mai importantă zi a ta, optează pentru o nuntă cu buget mic. Cu banii pe care i-ați fi cheltuit pe o recepție scumpă, cumpărați-vă o casă. La urma urmei, scopul principal al unei nunți este unirea unui cuplu în căsătorie, iar divertismentul, oaspeții și mâncarea sunt complementare si te poți lipsi de ele.

5, Cheltuieli foarte mari pentru o mașină: Când începi să câștigi bani la vârsta de douăzeci de ani, este ușor să cazi în capcana de a dori să-ți cumperi o mașină. Dar să cheltuiești mulți bani pentru achiziționarea și întreținerea unei mașini poate fi o greșeală financiară semnificativă care va avea un impact în timp asupra economiilor. De ce să cumperi o mașină scumpă cu micile tale economii, care se va devaloriza în timp? Nici nu te gândi să obții un împrumut pentru a-ți cumpăra mașina dorită. Cumpără-ți o mașină pe care ți-o permiți, pentru a evita consecințele negative.

6, Greșeala de a cumpăra o casă pe care nu ți-o poți permite: Achiziționarea unei case poate fi o investiție considerabilă pentru o persoană în vârstă de douăzeci de ani. Este bine să începi să folosești un capital propriu într-o investiție cum ar fi o casă care a fost apreciată în mod normal ca fiind rata perfectă. Cu toate acestea, ai nevoie de un buget semnificativ pentru această investiție într-o locuință. Amintește-ți mereu că este nevoie de mult efort și ani de economii pentru a-ți permite casa dorită. Înainte de a avea o casă, trebuie să ai în vedere plata facturilor de utilități, taxe, asigurări, reparații și întreținere.

Ia în considerare să cumperi o „casă de început” mai accesibilă, înainte de a te gândi să deții una mai mare, similară cu cele în care locuiesc celebritățile și acționează în limitele posibilităților tale.

Ücretsiz ön izlemeyi tamamladınız.