Sadece LitRes`te okuyun

Kitap dosya olarak indirilemez ancak uygulamamız üzerinden veya online olarak web sitemizden okunabilir.

0+
metin

Cilt 25 sayfalar

0+

Fetih 1453

metin
Sadece LitRes`te okuyun

Kitap dosya olarak indirilemez ancak uygulamamız üzerinden veya online olarak web sitemizden okunabilir.

₺78,26
%10 indirim al
Bu kitabı önerin ve arkadaşınız kitabı satın aldığında ₺7,83 kazanın.

Kitap hakkında

İstanbul’un fethine farklı cephelerden bakan üç roman tek kitapta…“Bir sabah Türkler surları yararak şehre girdiler. Gemilerini Okmeydanı’ndan kızaklarla Haliç’e indirmişlerdi. Haliç ve surlar ateşler içinde yanıyordu. Türk ordusu Bizans’ı zapt etmişti. Kral Kostantin’in surlarda başı kesilerek öldürüldüğü söyleniyordu. O gün akşama doğru bütün şehir baştanbaşa Türkler tarafından ele geçirilmişti.”İskender Fahrettin Sertelli, 1453 üst başlığıyla sunduğumuz üç romanında da aynı döneme, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u Bizans’tan almasına değinir. Konstantiniye’nin Son Günleri, fetih öncesi Bizans’ın başkentindeki psikolojiyi anlatırken; İstanbul’un İlk Günleri savaşın diğer cephesini, Osmanlıların hazırlıklarını ve psikolojilerini yansıtır. Yazarın daha sonra kaleme aldığı Fatih’in Çocukları ise aynı süreci iki çocuğun gözünden aktarır bu defa.İskender Fahrettin bu üç romanıyla, Fethi ve Fatihi olduğu kadar kendisini de ölümsüzleştirmiştir.

Türler ve etiketler

Yorum gönderin

Giriş, kitabı değerlendirin ve yorum bırakın

Kitap açıklaması

İstanbul’un fethine farklı cephelerden bakan üç roman tek kitapta…

“Bir sabah Türkler surları yararak şehre girdiler. Gemilerini Okmeydanı’ndan kızaklarla Haliç’e indirmişlerdi. Haliç ve surlar ateşler içinde yanıyordu. Türk ordusu Bizans’ı zapt etmişti. Kral Kostantin’in surlarda başı kesilerek öldürüldüğü söyleniyordu. O gün akşama doğru bütün şehir baştanbaşa Türkler tarafından ele geçirilmişti.”

İskender Fahrettin Sertelli, 1453 üst başlığıyla sunduğumuz üç romanında da aynı döneme, Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u Bizans’tan almasına değinir. Konstantiniye’nin Son Günleri, fetih öncesi Bizans’ın başkentindeki psikolojiyi anlatırken; İstanbul’un İlk Günleri savaşın diğer cephesini, Osmanlıların hazırlıklarını ve psikolojilerini yansıtır. Yazarın daha sonra kaleme aldığı Fatih’in Çocukları ise aynı süreci iki çocuğun gözünden aktarır bu defa.

İskender Fahrettin bu üç romanıyla, Fethi ve Fatihi olduğu kadar kendisini de ölümsüzleştirmiştir.

«Fetih 1453» — saytda onlayn oxuyun. Şərh və rəylərinizi qeyd edin, sevimlilərinizi seçin.
Yaş sınırı:
0+
Litres'teki yayın tarihi:
03 temmuz 2023
Hacim:
25 s. 43 illüstrasyon
ISBN:
978-625-8068-37-5
Telif hakkı:
Maya Kitap

Bu kitabı okuyanlar şunları da okudu